Privatnost

1. Za što se zalažemo
Vaša privatnost i zaštita vaših osobnih podataka važni su za akademie-media GmbH. Za vaše podatke u nastavku predstavljamo okvirne uvjete pod kojima prikupljamo i koristimo osobne podatke te kako ih možete promijeniti ili izbrisati. Prema vašim osobnim podacima postupamo povjerljivo i jamčimo da ćete prema njima postupati u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti podataka i ovom izjavom o zaštiti podataka.Nastojimo obrađivati vaše osobne podatke uzimajući sve tehničke i organizacijske mogućnosti na takav način da nisu dostupne trećim stranama.

2. Osobni podaci
Osobni podaci su sve informacije koje mogu dati izjavu o osobi koja se može identificirati, kao što su npr. ime, dob, poštanska adresa, telefonski broj itd. S druge strane, ovaj pojam ne uključuje anonimne informacije koje se više ne mogu dodijeliti određenoj osobi, npr. statistike o ponašanju korisnika.

3. Prikupljanje i uporaba podataka
Osobne podatke prikupljamo za obradu ugovora sklopljenih s vama, za slanje poziva na naše informativne događaje, za prijenos informacija o našim tečajevima i tečajevima studija koje ste naručili, za odgovaranje na vaše upite i za tehničku administraciju, kao i za kreiranje i poboljšanje ponuda i usluga. Ovisno o situaciji prikupljaju se i pohranjuju ime, adresa, telekomunikacijski broj, adresa e-pošte i, ako je primjenjivo, drugi podaci koje ste nam dostavili. Vaši podaci koristit će se u marketinške, tržišne i reklamne svrhe akademie-media GmbH samo ako je to u zakonski dopuštenom okviru ili ako ste izričito pristali na ovu upotrebu.

4. Datoteke zapisnika poslužitelja
Osim toga, prikupljamo i pohranjujemo podatke u našim datotekama zapisnika poslužitelja koje nam Vaš preglednik automatski prenosi. To su:
• tip preglednika/verzija
• Korišten operativni sustav
• URL preporučitelja (prethodno posjećena stranica)
• Naziv glavnog računala pristupnog računala (IP adresa)
• Vrijeme zahtjeva poslužitelja
Za nas se ti podaci ne mogu dodijeliti određenoj osobi. Podaci se ne spajaju s drugim izvorima podataka. Zadržavamo pravo provjere tih podataka ako postanemo svjesni konkretnih naznaka nezakonite uporabe. Nakon statističke procjene podaci se brišu.

5. Otkrivanje osobnih podataka
Ako ste nam dostavili osobne podatke, takvi će se podaci prosljeđivati trećim stranama ili na drugi način prenositi samo ako je to potrebno u svrhu obrade ugovora, posebno za prosljeđivanje podataka o narudžbi dobavljačima ili u svrhu naplate ili ako ste dali prethodnu privolu.Imate pravo opozvati svoj pristanak u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost (vidi odjeljak 8. ove izjave o zaštiti podataka).

6.Prijenos podataka nadležnim tijelima
U iznimnim slučajevima vaše podatke prosljeđujemo isključivo tijelima u slučajevima reguliranim zakonom, u mjeri u kojoj je to potrebno u svrhu kaznenog progona ili za ispunjavanje zakonskih zadaća tijela za zaštitu ustavne zaštite.

7.Kolačići
Naše internetske stranice djelomično koriste takozvane kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo i pohranjuju u vaš preglednik. Kolačići nam pomažu da prilagodimo naše ponude vašem interesu, da osiguramo vaše osobne postavke, da ih učinimo jednostavnijima, učinkovitijima i sigurnijima. Većina kolačića koje koristimo su takozvani “session cookies”. Automatski će se izbrisati na kraju vašeg posjeta. Ostali kolačići ostaju pohranjeni na vašem uređaju dok ih ne izbrišete. Ovi kolačići omogućuju nam da prepoznamo vaš preglednik prilikom sljedećeg posjeta. Svoj preglednik možete postaviti tako da budete informirani o postavljanju kolačića i dopuštate kolačiće samo u pojedinačnim slučajevima, isključiti prihvaćanje kolačića za određene slučajeve ili općenito ili također aktivirati automatsko brisanje kolačića prilikom zatvaranja preglednika. Također možete spriječiti pohranu kolačića postavljanjem “ne prihvaćajte kolačiće” u svom pregledniku. Željeli bismo naglasiti da ako se kolačići deaktiviraju, funkcionalnost naše web stranice može biti ograničena.

8. Pravo na informiranje, izmjenu i opoziv
Imate pravo u bilo kojem trenutku besplatno primati informacije od nas o podacima pohranjenim o vama, njihovom podrijetlu i primatelju, kao i o svrsi obrade podataka. Također imate pravo ispraviti, blokirati ili izbrisati te podatke. Podatke koje navedete možete ispraviti/ili dovršiti u bilo kojem trenutku. Pohranjeni osobni podaci bit će izbrisani ako opozovete svoj pristanak na korištenje podataka koji su nam dani, ako znanje više nije potrebno za ispunjavanje svrhe koja se želi ostvariti pri pohrani ili ako je pohrana nedopuštena iz drugih pravnih razloga. Opoziv ili svoje upite i zahtjeve za promjenom na temu osobnih podataka možete nam uputiti u bilo kojem trenutku u pisanom obliku ili elektroničkim putem na:
akademie-media GmbH
Industriestrasse 31
Vlak CH-6300E-
pošta: office@akademie-media.com
Internet: www.akademie-media.com
Nećete snositi nikakve troškove osim troškova prijenosa prema osnovnoj tarifi.
9. Google Analytics i Google Remarketing
Naša web stranica koristi Google Analytics i Google Remarketing. Ove internetske usluge pruža Google Inc., 1600 Amfiteatar Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD (“Google”). Google koristi takozvane “kolačiće”, tekstualne datoteke koje su pohranjene na vašem računalu. To vam omogućuje analizu korištenja ove web stranice. Kolačić generira informacije o vašoj upotrebi ove web stranice i prenosi ih i pohranjuje (uključujući vašu IP adresu) na Googleov poslužitelj u SAD-u. Korištenje funkcije “anonimizeIP” za vašu IP adresu jamči skraćivanje IP adrese od strane posljednjeg okteta unutar Europske unije ili država članica Europskog gospodarskog prostora, što znači da jedinstvena dodjela IP adrese više nije moguća. Google je u skladu s odredbama o zaštiti podataka iz sporazuma “US Safe Harbor” i registriran je u programu “Safe Harbor” američkog Ministarstva trgovine. Google ih koristi za procjenu vaše upotrebe web stranice. Izvješća o aktivnostima web stranice stvaraju se za nas jer su omogućeni operator web stranice i druge usluge povezane s korištenjem web stranice i korištenjem interneta. Google ih može prenijeti trećim stranama ako je to propisano zakonom ili ako treće strane obrađuju te podatke u ime Googlea. Oglase na web-lokacije postavljaju pružatelji usluga treće strane i Google. Google i pružatelji usluga treće strane upotrebljavat će podatke za postavljanje oglasa na web-lokacije trećih strana. Ni u kojem slučaju vaša IP adresa neće biti povezana s drugim Googleovim podacima. Prikupljanje i pohrana podataka može se prigovoriti u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost. Google-ovo korištenje i pohranu kolačića možete deaktivirati postavljanjem sotvera preglednika u skladu s tim pozivanjem stranice www.google.de/privacy/ads i klikom na gumb “Isključi”. Alternativno, možete deaktivirati upotrebu kolačića od strane trećih strana klikom na stranicu za deaktivaciju Inicijative za mrežno oglašavanje u okviru www.networkadverJsing.org/managing/opt_out.aspaufrufen. Također možete spriječiti Google da prikuplja podatke koje generira kolačić i koji se odnose na vašu upotrebu web stranice (uključujući vašu IP adresu) i da obrađuje te podatke od strane Googlea preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji je dostupan pod sljedećom vezom: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.
Ako se usprotivite upotrebi kolačića, željeli bismo istaknuti da možda nećete moći koristiti sve funkcije ove web stranice u njihovoj punoj mjeri.Za više informacija o Googleovim uvjetima korištenja i zaštite podataka, kao i o vašim pravima u tom pogledu i postavkama opcija za zaštitu vaše privatnosti, pogledajte Googleova pravila o privatnosti na:
http://www.google.de/intl/de/policies/privacy
http://www.google.com/analytics/terms/de.html
http://www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html

Nagovještaj:
Prema mišljenju njemačkih tijela za zaštitu podataka, upotreba Google Analyticsa i Google Remarketinga u skladu sa zaštitom podataka moguća je samo ako se poštuju sljedeće točke:
• Ugovor o obradi podataka o narudžbi s Googleom
• Anonimizacija IP adresa
• Pravo prigovora ispitanika
• Prilagođena obavijest o zaštiti podataka
• Brisanje naslijeđenih podataka (postojeći profili Google Analyticsa)
• Prilagodbe pri korištenju značajke remarketinga
Korištenjem ove web stranice pristajete na obradu podataka koje o vama prikuplja Google na način i u gore navedene svrhe.
10. Google AdSense
Naša web stranica koristi Google AdSense, uslugu za integraciju oglasa tvrtke Google Inc. Google AdSense također koristi takozvane web svjetionike (nevidljivu grafiku). Ove web-pratilice mogu se koristiti za procjenu informacija kao što je promet posjetitelja na ovim stranicama. Informacije koje generiraju kolačići i web svjetionici o korištenju ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) i isporuci formata oglašavanja prenose se na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo pohranjuju. Te podatke Google može proslijediti Googleovim ugovornim partnerima. Međutim, Google neće spojiti vašu IP adresu s drugim podacima koje ste pohranili.Možete spriječiti instalaciju kolačića postavljanjem sotvera preglednika u skladu s tim; međutim, željeli bismo naglasiti da u ovom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije ove web stranice u punoj mjeri.Korištenjem ove web stranice pristajete na obradu podataka koje o vama prikuplja Google na način i u gore navedene svrhe.
11. Google +1 und Verwendung des Google „+1-Buttons”
Naša web stranica koristi funkcije društvenih medija tvrtke Google Inc., uključujući gumb Google “+1”. Gumb Google “+1” označen je logotipom +1. Kada posjetite web stranicu na našoj web stranici koja sadrži gumb Google “+1”, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Googleovim poslužiteljima. Sadržaj dodatka Google prenosi izravno u vaš preglednik i integrira ga u web stranicu. Integriranjem dodataka Google prima podatke kojima ste pristupili odgovarajućoj stranici naše web stranice. Ako ste prijavljeni na Google, Google može dodijeliti posjet vašem Google računu. Ako pritisnete gumb “+1”, odgovarajući podaci prenose se izravno iz vašeg preglednika googleu i tamo pohranjuju. Kada posjetite naše stranice s Google-ovim dodacima, uspostavlja se veza između vašeg preglednika i Googleovih poslužitelja. Podaci se već prenose Googleu. Ako imate Google račun, ti se podaci mogu povezati s njim. Interakcije, posebno upotreba funkcije komentara ili klikanje gumba “+1” ili “Podijeli”, također se prenose Googleu.Ako ne želite da ti podaci budu dodijeljeni vašem Google računu, odjavite se s Googlea prije nego što posjetite našu web stranicu.Korištenjem ove web stranice pristajete na obradu podataka koje o vama prikuplja Google na način i u gore navedene svrhe.
12. Facebook i korištenje gumba Facebook “Sviđa mi se”
Naša web stranica koristi funkcije Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD. Kada posjetite naše stranice s dodacima za Facebook, uspostavlja se veza između vašeg preglednika i Facebook poslužitelja. Podaci se već prenose na Facebook. Ako imate Facebook račun, ti se podaci mogu povezati s njim. Također koristimo gumb Facebook “Sviđa mi se”. Gumb Facebook “Sviđa mi se” označen je logotipom Facebooka, “f”. Kada posjetite web stranicu naše web stranice koja sadrži gumb Facebook “Sviđa mi se”, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Facebook poslužiteljima. Sadržaj dodatka Facebook prenosi izravno u vaš preglednik i integrira ga u web stranicu. Integriranjem dodataka Facebook dobiva informacije da ste pristupili odgovarajućoj stranici naše web stranice. Ako ste prijavljeni na Facebook, Facebook može dodijeliti posjet vašem Facebook računu. Ako pritisnete gumb “Sviđa mi se” ili komentirate, odgovarajuće informacije prenose se izravno iz vašeg preglednika na Facebook i tamo pohranjuju. Interakcije, posebno korištenje funkcije komentara ili klikanje gumba “Sviđa mi se” ili “Podijeli” također se prenose na Facebook.Ako ne želite da se ti podaci dodijele vašem Facebook računu, odjavite se s Facebooka prije nego što posjetite našu web stranicu.
Više o svrsi i opsegu prikupljanja podataka te daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane Facebooka, kao i o vašim pravima u tom pogledu i postavljanju opcija za zaštitu vaše privatnosti možete saznati na: https://de-de.facebook.com/about/privacy.
13. Twitter
Naša web stranica koristi funkcije Twitter, Inc., 1355 Market St., Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD. Kada posjetite naše stranice s dodacima za Twitter, uspostavlja se veza između vašeg preglednika i Twitter poslužitelja. Podaci se već prenose na Twitter. Ako imate Twitter račun, ti se podaci mogu povezati s njim. Interakcije, posebno klikom na gumb “Ponovno tweetanje”, također se prenose na Twitter.Ako ne želite da se ti podaci dodjeljuju vašem Twitter računu, odjavite se s Twittera prije nego što posjetite našu web stranicu. Više možete saznati na: https://twi”er.com/privacy.
14. Nema odgovornosti za internetske stranice partnera i trećih strana
Želimo istaknuti da web stranice i internetske usluge naših vanjskih partnera i trećih strana, koje su dostupne putem internetskih stranica akademie-media GmbH, kao i vanjskih partnera i trećih strana koji prikupljaju podatke u vezi sa svojom konkurencijom, promocijom i slično, imaju svoje smjernice za zaštitu podataka, koje su neovisne o nama. akademie-media GmbH ne preuzima nikakvu odgovornost i odgovornost za ove sadržaje trećih strana koji nisu povezani s nama, kao ni za njihove politike i postupke.
15. Obrazac za kontakt
Ako nam pošaljete svoje upite putem kontakt obrasca na našoj web stranici, vaše podatke iz ovog obrasca, uključujući podatke za kontakt koje ste tamo naveli, pohranit ćemo u svrhu obrade zahtjeva i u slučaju daljnjih pitanja. Te podatke ne prosljeđujemo bez vašeg pristanka.

16. Prava na izmjene
akademie-media GmbH zadržava pravo prilagoditi ovu deklaraciju u bilo kojem trenutku u skladu s propisima o zaštiti podataka. Ako bi trebalo promijeniti područje korištenja vaših osobnih podataka, to ćemo naravno provesti samo uz vaš prethodni pristanak.